האם זה עובד?

ישנם בעלי חיים, כמו דובון המים או תולעת הנמטודה, שניתן להקפיא קריוגנית (בטמפרטורה מאוד נמוכה), ולהפשיר ללא שיתרחש נזק כלשהו. מדענים הצליחו להקפיא כלייה של ארנב, להפשיר אותה ולשתול אותה בחזרה בארנב במצב פונקציונלי מעולה. ב-2015 חלה פריצת דרך בשימור קריוגני של המוח. חברת 21 Century Medicine הצליחה לשמר מוח של חזיר בצורה מדוייקת.

למרות ההצלחות הרבות בתחום השימור, עדיין לא ניתן להקפיא בטמפרטורה קריוגנית ואז להחזיר להכרה ולבריאות בן אדם או כל יונק אחר. קריוניקה בהגדרתה מתבססת על האמונה שטכנולוגיה עתידית תוכל להחזיר לחיים בן אדם שהוקפא בטכנולוגיה של היום. ההתקדמות הטכנולוגית במאתיים שנה האחרונות נותנת תוקף לאמונה הזאת.

כדי להבין את האתגרים הטכניים בשימור ובהפשרה אנחנו ממליצים לקרוא על הטכנולוגיה שעומדת מאחורי תחום הקריוניקה.

למה צריך חיים כל כך ארוכים?

בקצרה – מאותה סיבה שאנשים רוצים להגיע לגיל מבוגר ולא למות בגיל 30.

למידע נוסף: למה צריך חיים ארוכים.

איך זה עובד?

נכון להיום יש 3 מכונים מרכזיים בעולם שמציעים שירות קריוני אליהם ניתן להירשם.

למידע נוסף: איך זה עובד.

מה יהיה האינטרס של החברה להפשיר אותי?

יש כמה תשובות לזה. אדם אשר שילם עבור שירות קריוני הפקיד כמה עשרות אלפי דולרים, ורק חלק מאותו סכום מושקע בהקפאה עצמה. שאר הכסף מושקע באפיק סולידי ארוך טווח ובשימור. כבר לאחר 50 שנים הסכום שהופקד גדל לכמה מאות אלפים. לאחר 100 שנה כבר מדובר במיליונים, ולאחר מאתיים שנים החיסכון הופך למיליארד דולר. מספיק כסף לא רק בשביל לממן הפשרה אחת, אלא להשקיע בטכנולוגיה שתאפשר הפשרה של אחרים.

צריך לזכור גם שכל טכנולוגיה, לא משנה כמה מורכבת, בסוף הופכת לזולה מאוד. הטלפון החכם הוא מכשיר מורכב מאוד, ולמרות זאת כל אחד היום יכול להרשות כזה לעצמו. סביר להניח שבאיזשהו שלב גם הפשרה והבראה של בני אדם תהפוך למקובלת וזולה ביותר.

מעבר לכסף, כשאדם מצטרף לשירות קריוני הוא מצטרף למועדון, והמועדון הזה גדל כל שנה וכולל את אלה שנרשמו להקפאה, אלה שמוקפאים ובתקווה אלה שכבר הופשרו. ככל שיעבור הזמן המועדון הזה יהיה גדול יותר ומשפיע יותר בחברה. באיזשהו שלב תיווצר מסה קריטית של אנשים שתדחוף לפיתוח טכנולוגיות שיאפשרו החזרה לחיים וחקיקה מתאימה.

האם קריוניקה היא לעשירים בלבד?

היא לא. כמעט כל אחד במערב יכול להרשות לעצמו להירשם לשירות קריוניקה.

ראו מיתוס: קריוניקה היא עבור עשירים בלבד.

האם קריוניקה מנוגדת לדת?

אין שום סתירה בין דת לקריוניקה. קריוניקה לא מחזירה אנשים לתחייה מכיוון שאנשים שנשמרו בתהליך הקריוני הם אנשים חיים מלכתחילה (ע"ע מיתוס קריוניקה זה שימור גופות).

קריוניקה היא טיפול רפואי ניסיוני, וכפי שאין סתירה בין טיפול רפואי קונבנציונלי לבין היהדות או כל דת אחרת, כך אין סתירה בין קריוניקה לדתות האלה.

האם קריוניקה היא הונאה?

קריוניקה אינה הונאה, מכיון שהמכונים הקריוניים לא מבטיחים החזרה לחיים ולבריאות, ומכיון שאף אחד לא מרוויח באופן אישי מקריוניקה.

ראו מיתוס: קריוניקה היא הונאה.

אי אפשר להקפיא ירק ולשמור על הטריות שלו. איך זה יעבוד עם אנשים?

פרוטוקול השימור מורכב הרבה יותר מהכנסת הגוף לפריזר. אפשר לקרוא על כך פה.

מה אם אני אתעורר לבד וללא כישורים מתאימים בחברה העתידית?

ראשית, המשפחה והחברים יכולים לעבור תהליך קריוני, וכולם יכולים להתעורר ביחד. דבר שני, קריוניקה היא מועדון. המטופל הקריוני לא מתעורר לבד, אלא עם עוד אנשים רבים מתקופתו, ונעזר באחרים שהופשרו לפניו או יוקפאו אחריו. קריוניסטים מהווים קהילה תומכת של אנשים עם רצון משותף להמשיך לחיות. חברי הקהילה יתמכו אחד בשני וישתדלו לעזור בתהליך השיקום גם בהיבט הלוגיסטי וגם בהיבט החברתי.

בנוסף, אפשר להפקיד כסף אצל המכון הקריוני ולקבל אותו בחזרה בעת ההפשרה. עד אז התשואה תגדיל את הסכום בכמה סדרי גודל. יהיה ניתן אז להשתמש בכסף כדי לחיות בנוחות או לקבל הכשרה מתאימה.

לבסוף, ניתן להניח שאם החברה מספיק מפותחת ועם מספיק מוטיבציה כדי להחזיר לחיים ולבריאות אנשים שהוקפאו, היא כנראה מספיק מתקדמת ובעלת מספיק מוטיבציה כדי לעזור בשיקום.

האם קריוניקה תוביל לפיצוץ אוכלוסין?

האם זה מוסרי להפיל על דור העתיד, שגם ככה עלול לסבול מפיצוץ אוכלוסין, עוד אנשים? על השאלה הזו אפשר לענות בשאלה אחרת – האם אנחנו מפסיקים טיפול רפואי לאנשים בגלל חשש שיבריאו ויוסיפו למצוקת המקום על פני כדור הארץ? הדרך הנכונה להסתכל על קריוניקה היא כעל טיפול רפואי ניסיוני, ארוך מין הרגיל. כפי שזה לא יהיה מוסרי למנוע מאנשים טיפול רפואי קונבנציונלי, כך יהיה לא מוסרי למנוע טיפול קריוני.

מעבר לכך, אנחנו לא מדברים על מיליארדי אנשים שיעברו הקפאה קריוגנית, אלא על אלפים או עשרות אלפים שיבחרו לעשות זאת. ההשפעה של אותם אנשים על הסביבה היא מזערית.

דבר אחרון שראוי לומר פה, הוא שיש טכנולוגיות שונות המאפשרות לספק מזון ואנרגיה להרבה יותר אנשים מאשר אלה שחיים היום על פני כדור הארץ. אנחנו נוטים להערכת חסר לגבי מה האנושות מסוגלת לעשות. כפי שפתרנו בעיות רבות ומורכבות בעבר, נדע לפתור גם את הבעיה הזו.

מה הטעם להתעורר בעתיד זקן?

אין כל הגיון להחזיר לחיים בן אדם ללא טיפול בבעיות הבריאות שמהן סבל, וללא טיפול בעצם ההזדקנות עצמה.
למידע נוסף מומלץ לקרוא על תהליך ההחייאה וההבראה.

מה הטעם לשמר אנשים מתים?

קריוניקה אינה עוסקת בשימור מתים, אלא בשימור אנשים חיים אשר הרפואה המודרנית לא יכולה לרפא.

ראו מיתוס:קריוניקה זה שימור גופות.

מה אם מכון הקריוניקה יפשוט רגל?

זה סיכון, אך כנראה לא סיכון גבוה.

  • שני המכונים הקריוניים הגדולים בעולם, "אלקור" ו-"Cryonics Institute", שרדו עוד משנות ה-70, ואין סיבה להאמין שזה לא יימשך כך.
  • בעולם ישנן לא מעט חברות ששרדו מאות שנים.
  • יש כמה ארגוני קריוניקה בעולם, וכל עשור מתווספים עוד מכונים. גם אם מכון אחד יפשוט את הרגל, סביר להניח שאחד מהמכונים האחרים יקבל בעלות על הנכסים וימשיך את הפעילות. למעשה לכל מכון יש תוכנית מגירה כזאת.

האם אפשר לעבור תהליך קריוני וגם לתרום איברים?

אמנם כנראה אפשרי מבחינה טכנית לעבור תהליך קריוני (של הראש בלבד) ולתרום איברים אחרים באותו הזמן (כבד, ריאות וכו), אך מסיבות חוקיות, לוגיסטיות וכלכליות עוד לא פותח תהליך כזה. יחד עם זאת, לרוב אין בהכרח סתירה בין השניים. המועמדים הטובים לתרומת איברים אינם מועמדים טובים לקריוניקה, ורוב המועמדים לקריוניקה אינם מועמדים טובים לתרומת איברים. מועמד טוב לתרומת איברים הוא בן אדם צעיר ובריא שמת מוחית כתוצאה מטראומה כלשהי, למשל תאונת דרכים. איברים בדרך כלל אינם מתקבלים מקשישים . למעשה הגיל הממוצע שבו אנשים מתים במדינות מערב, גבוה יותר מהגיל שבו מקבלים בדרך כלל תרומות איברים. מעבר לכך, אנשים שמתים מסרטן, ממחלות זיהומיות או ממחלות אוטואימוניות, בדרך כלל לא יכולים להתקבל כתורמי איברים. רוב הקריוניסטים יידחו כתורמי איברים בגלל סיבת המוות או בגלל הגיל.

מה אם יש הפסקת חשמל?

בקריוניקה לא משתמשים בחשמל בתהליך השימור, לכן אין שום חשש מהפסקת חשמל. את הקריוניסטים משמרים באמצעות חנקן נוזלי בטמפרטורה של מינוס 196 מעלות צלזיוס. כל שבוע מוסיפים עוד חנקן נוזלי כדי לשמור על כמות מספקת. אך גם במקרה שאספקת החנקן הנוזלי תתעכב, יעברו שבועות רבים עד שהגוף יתחיל להפשיר.

האם בזבוז משאבים על קריוניקה מוסרי כאשר יש עוני ומצוקה בעולם?

האם זה מוסרי לטוס לאירופה לטיול של שבוע בזמן שאנשים מתים מרעב באפריקה? האם זה מוסרי לקנות רכב חדש למרות שאפשר גם להסתפק בישן? אם הדברים הללו מוסריים ואתיים, אז בוודאי ששימוש בשירות מציל חיים כמו קריוניקה הוא מוסרי ואתי.

האם הפסקת פעילות חשמלית של המוח מוחקת את הזיכרון?

למרות שהפעילות החשמלית במוח נפסקת בעקבות הקפאה, אין לכך השפעה על זיכרון לטווח הארוך. במקרים מסוימים חולים בהרדמה כללית או בניתוחים בטמפרטורה נמוכה לא מייצרים פעילות חשמלית במוחם. למרות זאת, לאחר הניתוח הם לא מאבדים את האישיות או את הזכרונות שלהם. למרות שאפשר לאבד זכרונות קצרי טווח עקב הפסקת הפעילות החשמלית במוח, יש סיבה מספקת להאמין כי האישיות וזיכרון לטווח הארוך מקודדים בסינפסות ובקשרים בין נוירונים – ואלה נשמרים בתהליך הקריוני.

מה ההיסטוריה של קריוניקה?

איך קריוניקה תראה בעתיד?

מה עם ישראל?

אין היום שירות או מכון קריוני בישראל. אמנם ניתן להירשם למכונים מחוץ לארץ, אך סביר להניח שבגלל המרחק הם לא יוכלו לספק מענה מהיר מיד לאחר הכרזת המוות. מעבר לכך, לא ברור מה הסטטוס המשפטי של החברות האלה בארץ.

יש כוונה להקים בארץ מכון עצמאי או שירות קריוני שמבצע ויטריפיקציה בארץ ואז שולח את המטופל לשימור לאחד מהמכונים בחו"ל. כדי להקים בארץ שירות כזה יש צורך בכמה מאות אנשים שירשמו לשימור וגם מתנדבים שיוכלו לעזור לפחות בשנים הראשונות. לכן המשימה של כולנו היום היא לחשוף עוד אנשים לקריוניקה כדי להגיע למסה קריטית שתאפשר הקמה של שירות כזה בארץ.